Начало » Вентилация, Енергоспестяване, Климатизация, Новини, Отопление

Нови възможности за финансиране по програма “Енергийна ефективност и зелена икономика”

4 май 2012 1 724 прочетена Няма Коментари

На 14 май 2012 стартира нова европейска програма “Енергийна ефективност и зелена икономика”. Програмата е насочена към внедряването на устойчиви енергийни решения в малки и средни предприятия. Те могат да кандидатстват по проекти свързани с енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Програмата е с общ бюджет 293 374 500 лв. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за отделен обект е 2 млн. лв, а размерът и зависи от вида на проекта, като максималния интензитет на помощта е 50% от допустимите разходи.

Ако сте малко или средно предприятие, трябва първо да решите за какъв тип проект желаете да кандидатствате: Технологичен проект или проект с обследване на енергийната ефективност.

При технически проект първо трябва да изберете желаното от вас оборудване от Списъка на материали и оборудване, допустими за финансиране и провеждане на избор на изпълнители под условие (събиране на най-малко три оферти).

За проект с обследване за енергийна ефективност трябва първо да сключите договор с лице, вписано в публичните регистри по Закона за енергийна ефективност, което да извърши опростен енергиен одит. Въз основа на резултатите от обследването за енергийна ефективност, кандидатът формулира проекта, след което подготвя и подава формуляр за кандидатстване до Асистента по проекта (Стъпка 1).

Всичката необходима информация за програмата можете да намерите на сайта им: http://beeciff.org
Пожелаваме успех на всички, които ще участват!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.