Начало » Вентилация, Заглавия, Новини, Полезно при изграждане на инсталации

Вентилатори за паркинги и тунели – Jet fans

6 юни 2012 1 689 прочетена Няма Коментари
Импулсните Jet вентилаторите са съвременното решение при изграждането на вентилационни и противодимни инсталации на големи закрити паркинги и тунели с голяма дължина или голям трафик. Тенденцията през последните 5 години показва, че тези вентилатори вече изцяло заменят традиционните огнеустойчиви въздуховоди.
За Jet вентилаторите: Jet вентилаторите са импулсни вентилатори, които пренасят големи количества въздух на голямо разстояние.

Предлагат се в две разновидности в зависимост от това от къде се засмуква въздуха. Конфигурират се с двигатели с различен клас на защита, в зависимост предназначението на инсталацията.

Инсталации:
Jet вентилаторите се разполагат на определено разстояние в гаража, като целта им е да насочат въздуха към точката, където той ще бъде изхвърлен извън сградата – през вентилационни шахти, директно през жалузийни решетки и ли от стенни смукателни вентилатори. Засмукването (постъпването) на пресен въздух става през рампите за вход и изход или отново през вентилационни шахти, жалузийни решетки или нагнетателни вентилатори.
Правилният избор и разположението на вентилаторите в паркинга елиминира зоните със застоял въздух и води до оптимизиране работата на вентилационната инсталация.
Най-точни изчисления могат да бъдат направени посредством специализиран софтуер за симулиране на движението на въздушните потоци в помещенията, предлаган от фирмата производител.
Тестове проведени от фирмата производител показват, че система използваща Jet вентилатори е 15-20% по-ефективна от досегашните системи, използващи огнеупорни въздуховоди. Отвеждането на дима от зоната на възникването му е сведена до под 30 мин, увеличава сигурността на хората използващи помещението, както и улеснява работата на пожарните екипи.

Кратко филмче на нашите партньори от Soler&Palau илюстрира нагледно работата на противодимна вентилация на закрит паркинг.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.