Начало » Климатизация, Новини, Полезно при изграждане на инсталации

HITACHI Yutaki – инверторна термопомпа на разумна цена

16 юли 2012 9 004 прочетена 3 Коментар(а)

Инверторните термопомпи са високоефективни и екологични съоръжения за производство на топлина и битова гореща вода.  Тези термопомпи използват хладилен цикъл, който превръща ниско потенциалната енергия на външния въздух в енергия с висок потенциал, която служи за загряване на вода, използвана за отопление или за битови нужди. Иначе казано, за всеки kW електроенергия, използвана за задвижването на термопомпата, се произвеждат до 4kW  енергия, която се използва за отоплението на едно жилище. Това разбира се, води до намаляване на текущите сметки за електричество, а и на CO2 емисиите с до 50%. За разлика от традиционните отоплителни инсталации термопомпените системи не използват фосилни горива, като газ или нафта, а текущите разходи могат да се намалят с до 60%. Дори при температури до -20°С термопомпата произвежда повече енергия, отколкото използва.

В зависимост от мощността и предназначението на съоръженията се предлагат два варианта – моноблок Yutaki и сплит система AquaFree. Сплит системата е съставена от два отделни модула: термопомпен и хидравличен.

Yutaki M

Компактно решение за отопление с мощност до 12kW. Монтира се отвън, като по този начин не заема място от жилищната площ.  Възможно е да работи едновременно с различни отоплителни системи – радиатори, подово отопление, като също така може да осигури и топла вода за битови нужди.

Програмируем контролер позволява ефективно управление, осигурявайки комфортни температури, когато сте вкъщи и икономия на енергия, когато сте извън дома си.
COP > 4

AquaFREE / Yutaki S

Сплит системата е съставена от термопомпен модул разположен отвън и хидравличен модул, който се монтира във вътрешно помещение. В хидравличния модул, абсорбираната от външното тяло топлина се предава към водния кръг, който захранва отоплителните инсталации. Този модул позволява както отопление, така и работа в режим охлаждане. Подходящ е за инсталации с радиатори, подово отопление или вентилаторни конвектори.  Програмируемият стаен термостат позволява седмично програмиране, намаляване на температурата през нощта като осигурява оптимални работни температури и в същото време редуцира потреблението на енергия.

COP>4.1

Високота ефективност, лесния монтаж и поддръжка, правят тези съоръжения предпочитани при избор на топлоизточник. Намират приложение в еднофамилни къщи, малки жилищни или обществени сгради. Тъй като тези съоръжения са енергоспестяващи е възможно при закупуването им, клиента да се възползва от финансиране по програмите за енергийна ефективност на Европейския съюз.

Повече информация можете да намерите на официалния сайт на Hitachi.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

3 Коментар(а) »

  • Teo написа:

    За първи път виждам такава система. Предполагам, че освен за къща е подходяща и за апартамент. Само се чудя тази част, която е за монтаж отвън дали може да е на стена, за да се избегне заемане на полезна площ на тераса или балкон? Виждал съм различни изпълнения като малки балкони става почти не използваеми.

  • Виктор написа:

    Тео, става супер за апартамент. Аз си правя ремонт на апартамента и съм си поръчал такава. Апартамента е 100кв, но балкончето е мн малко. Предложиха ми стойка за стена и ще го монтираме на стената отвън, до балкона. Хем ще си имам отопление, хем топла вода, а и няма да плащам на топлофикацията.

  • leader написа:

    Момчета не се притеснявайте скоро направихме ремонт на апартамента на брат ми . И той работи в такава фирма която продава и монтира такива термопомпи сме му уборудвали апартаментчето с такава за 100 квадрата площ. Ваншното тяло дори не е на неговия етаж . За товаа не се притеснявайте за техническите подробности варианти колкото щеш.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.