Начало » Новини, Отопление, Полезно при изграждане на инсталации

Пелетна горелка TANGRA B30 p

16 октомври 2012 3 618 прочетена Няма Коментари

Пелетната горелка TANGRA B30p е предназначена за вграждане в различни видове водогрейни котли, работещи както на твърдо гориво, така и на газ или нафта. Горелката работи еднакво добре с всякакви по вид и качество пелети, предлагани на българския пазар. Мощността и варира между 17 и 30 kW, в зависимост от моментните нужди и потребление на енергия.

Лесна и удобна за монтаж към вече съществуваща инсталация, тази горелка е идеалното решение в случай, че искате на промените използваното досега от вас гориво с пелети, без да е необходимо да преработвате допълнително вече изградената отоплителна инсталация.

Едно от основните предимства на отоплението с дървени пелети е високата степен на  автоматизация на този вид системи. Горелката позволява настройка на горивния процес в зависимост от качеството на пелетите.

Количеството на подавания пресен въздух, необходим за горивния процес се регулира автоматично, което допринася за повишаване на ефективността на горене, независимо от моментната коминна тяга или други странични фактори. Самият горивен процес, както и подаването на пелети от шнека, се управляват от дигитален контролер, монтиран на горелката.

Като опция към горелката се предлагат бункер за пелети с вместимост 250 кг и система за почистване на горелката със сгъстен въздух. С това задълженията на потребителя се свеждат до зареждане на бункера веднъж седмично и почистване на пепелосъдържателя на веднъж месечно.

Повече за пелетите:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.