Начало » Новини, Отопление, Полезно при изграждане на инсталации

Решения за заведения

11 октомври 2012 2 178 прочетена Няма Коментари

Четири месеца след приемането на измененията в закона за здравеопазването, забраняващи тютюнопушенето в закрити обществени места, темата все още е актуална. Недоволни имаше както сред пушачите, така и сред собствениците на заведения. Разбира се, за последните комфорта и уюта на клиентите им е на първо място.

Предстоящата зима е повод собствениците на заведения да се запитат дали няма да има отлив на клиенти в студените месеци, щом в заведението не се пуши. В търсене на компромисен вариант – да не загубите клиентите си и да им осигурите комфорт, открихме подходящо, евтино и удобно решение – инфраред отоплители.

Основно предимство на инфрачервеното отопление е, че топлината се предава директно върху хората и предметите около тях, без да се загрява въздуха. Така няма загуби в околната среда, като при въздушното отопление.

Моделите HE-1800 и HE-2400:

Моделите HE-1800 и HE-2400 са съответно с един и два нагревателя. Подходящи са за открити площи, зимни градини, тераси или за локално отопление в големи производствени халета. HE-2400 позволява регулиране на мощността на две степенни, в зависимост от моментните нужди.

Те могат да бъдат монтирани лесно и бързо, посредством подвижна стойка, за стена или таван, на безопасна височина. Чупещото рамо позволява насочване на топлинния поток. Устройствата могат да се задействат както ръчно, така и с дистанционно управление.

Друго интересно решение е модела HE3-2000:

Този инфрачервен нагревател се монтира под чадър или на подходяща стойка. Излъчваната топлина се разпространява директно надолу, няма възможност за регулиране на посоката на топлинния поток. Поставен под чадър, уредът се сгъва автоматично при затваряне на чадъра. Моделът е с 3-степенно регулиране.

“През зимният сезон, когато е забранено пушенето  вътре, трябваше да осигурим комфорт на нашите клиенти, излизащи да пушат отвън. Това бе и причината, да закупим от ТАНГРА, лъчистите отоплители, и да ги инсталираме пред заведението ни. Сега всички, които излизат за цигара навън, не чувстват студа. Също успяхме и да удължим използването на местата в лятната ни градина.”

Димитър Младeнов,
управител на ресторант Лъки.

Повече информация можете да намерите тук!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.