Начало » Вентилация, Новини

Уникална въздушна завеса за кръглите въртящи врати на „МОЛ България”

4 декември 2012 2 413 прочетена Един Коментар

В последните години у нас станаха много популярни устройствата тип “въздушна завеса”.  Те са с несложна конструкция, лесни за монтаж и експлоатация. Със силната си въздушна струя създават температурна бариера на входа на дадена сграда и осигуряват запазването на вътрешния микроклимат и комфорт. Наред с различните изолации и много различни подходи за повишаване на енергийната ефективност “въздушната завеса” ограничава топлинните или хладилни загуби.

Изключително ефективни са в магазини, заведения и обществени сгради, където има непрекъснат човекопоток.

Освен добре познатите стандартни устройства за въздушно преграждане на врати и прозорци, съществуват и въздушните завеси за кръгли въртящи се врати – уникални устройства, които е необходимо да отговарят на редица изисквания за успешно и ефективно използване. Както и стандартните, така и въздушните завеси за кръгли въртящи се врати са предназначени да ограничат достъпа на външен въздух през вратите на вече затоплени или климатизирани помещения.

Поради необходимостта от високотехнологично оборудване и спецификата на конструкцията този тип “въздушна завеса за въртяща врата” се произвеждат и предлагат само от няколко компании в света, между които е и българска фирма – производител.

По време на довършителните работи по проекта MALL BULGARIA, в конкуренция с няколко европейски компании, фирма “ТАНГРА” беше избрана за доставчик на въздушните завеси за въртящите врати. Българската фирма в най-висока степен удовлетвори изискванията на клиента с уникалната си разработка, срок за изпълнение и цена. В съкратен срок, изделията бяха произведени и изпитани в аеродинамичната лаборатория на “ТАНГРА” и след полагане на прахово – полимерното покритие в цвета на вратите са предадени на клиента.

Когато посетите новооткрития “МОЛ България” ще усетите приятната топлина от въздушните завеси за въртящите врати!

air curtains for revolver doorair curtain for revolver door

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Един Коментар »

  • Петя Николова написа:

    Това е една от най-удобните въртящи се врати, през които съм преминавала. Много по-добре от тази на мол София на Стамболийски, където вратата е много малка и тясна, има голям поток от хора, а когато няма толкова голям поток хората си мислят, че вратата сама се върти и никой не си дава труда да я бутне малко, за да се забърза, всички изчакват и пристъпват бавно. На мола България вратите са доста по-широки, въздушната завеса не само осигурява запазване на температурата вътре, но и няма нужда да я буташ, за да се завърти!

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.