Начало » Вентилация, Енергоспестяване, Новини, Отопление, Полезно при изграждане на инсталации

Семинар на фирма ТАНГРА на тема “Енергийна ефективност” в гр. Бургас

14 март 2013 1 666 прочетена Няма Коментари

На 27.02.2012г. екип от фирма „ТАНГРА” събра колеги от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – гр. Бургас на презентация на тема „Енергийна ефективност”. Презентацията беше разделена на три части – „Високоефективна енергоспестяваща вентилация”, „Отопление с пелети – възобновяема дървесна биомаса” и „Локална екстракция – екологична и икономическа ефективност”. Събитието събра повече от 20 инженери.

Първата презентация бе на инж. Юлий Армянов, управител на „ТАНГРА”. Той представи тенденциите за повишаване на ефективността на енергоспестяващите вентилационни инсталации. Тези тенденции стават все по-актуални през последните години, наложени от все по-високите цени на енергията, както и от влезлите в сила изисквания на ЕС за енергийна ефективност. В презентацията си инж. Армянов засегна, освен програмата „Европа 2020” и новата директива за енергийна ефективност, и промените в нормативната уредба за енергоспестяване във вентилационните и отоплителни инсталации.

Във втората презентация Иван Армянов, MSc. – управител „търговски отдел”, запозна колегите от гр. Бургас с производствената гама от пелетни котли TANGRA. В тази част бяха показани най-често използваните начини за отопление – твърдо гориво, дизелово гориво (нафта), термопомпи , като специално внимание бе обърнато на котли на пелети. Интересен бе примерът за отопление на еднофамилна къща в Германия и сроковете на изплащане на разликата от първоначалните инвестиции. Гамата от котли на пелети TANGRA и техните предимства бе завършваща част от презентацията на Иван Армянов.

В третата презентация, инж. Юри Чернас – мениджър продажби и проекти за локална екстракция, представи новостите около лидера в системи за локално засмукване Nederman. През 2011 година шведският концерн придоби и Dantherm filtration и обогати гамата от филтриращи системи. Инж. Чернас представи и новата политика за екологична и икономическа ефективност на Nederman. За улеснение на колегите проектанти, екипът на ТАНГРА разработва и изготвя 2D и 3D инсталации, спрямо желанията на клиента. Подобни локални инсталации Тангра е проектирала и инсталирала в различни автосервизи и производствени предприятия като Порше Изток и Запад, Фесто Производство ООД и Луфтханса Техник .

Семинар на фирма ТАНГРА на тема „Енергийна ефективност“ в гр. Бургас Семинар на фирма ТАНГРА на тема „Енергийна ефективност“ в гр. Бургас

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.