Начало » Вентилация, Полезно при изграждане на инсталации

Избор на вентилатор за прозорец

30 април 2013 4 790 прочетена Няма Коментари

вентилатор-hcm-150nВентилаторите за прозорец могат да се използват в помещения с общо предназначение, производствени помещения и такива със специално предназначение.

За битови цели вентилаторите за прозорец са едно подходящо решение, особено ако мястото е ограничено.

Най-широко приложение намират в обществени сгради – офиси, магазини, спортни центрове, заведения, курортни селища, хотелски комплекси и др.

Какво трябва да знаем, за да изберем правилно нашия вентилатор за прозорец, освен естетическата част:

Необходимо е да се изчисли необходимият въздух за помещението. Тук  можете да намерите ориентировъчни стойности, отнасящи се за кратност на въздухообмен за помещения с различно приложение. Кратността на въздухообмен представлява броя на пълните обмени на въздуха в едно помещение. Ще Ви дадем и един прост пример: Фитнес зала с площ 400кв. м и височина на помещението 3м. следователно е необходимо да вентилираме обем от 1200м3). Приемаме кратност на въздухообмен 6 (в линка по-горе може да видите, че препоръчителният въздухообмен е  между 6 и 12 кратен). Резултатът е 1200х6 = 7200м3/ч. Това означава, че трябва да монтираме 6 вентилатора S&P HV 300 AE.

Предимства на прозоречните вентилатори HV и HCM.

  • Вентилаторите за прозорец HV и HCM са много лесни за монтаж. Поради това са предпочитани за кафенета, ресторанти, барове, фитнес зали, офиси, магазини и др.
  • Вентилаторите HV са с автоматична клапа (клапата се отваря автоматично, когато вентилатора работи и се затваря, при изключване на вентилатора, като по този начин не позволява проникване на студен въздух отвън). Серията HCM са с механична клапа.
  • Вентилаторите S&P HV са реверсивни – т.е. вентилаторите могат да могат да подават или да засмукват въздух, в зависимост от зададената настройка. Това ги превръща в евтино и лесно решение за малки заведения.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.