Начало » Вентилация, Енергоспестяване, Новини

„ТАНГРА” взе участие в строителството на новият завод на „Софарма”

18 юли 2013 2 380 прочетена Няма Коментари

„ТАНГРА” взе участие в строителството на най-новия високотехнологичен завод на една от водещите фармацевтични компании в България – „Софарма”. Тя приключи участието си в проекта през април тази година, а официалното откриване на предприятието се състоя през юни. Комплексът се намира на ул. Илиенско шосе и  включва завод за твърди лекарствени форми с разгъната застроена площ от 21 280 м² и лабораторно-административен комплекс с площ 5 000 м².

Нов завод Софарма

На територията на завода, „ТАНГРА” инсталира три автономни системи Nederman за събиране, засмукване и филтриране на взривоопасен прах, като фирмата е представител за марката на територията на България от 2004г. Внедрените инсталации и оборудване са енергоефективни и отговарят на най-високите съвременни стандарти за екологично производство и защитена работна среда. Съоръженията имат различни технически характеристики като системата с най-голям дебит обработва 5670 м³/ч при средна скорост 15.50 м/сек. и е снабдена с вентилатор Nederman NCF 80/25 DX. Втората система е с дебит от 3850 м³/ч при средна скорост от 15 м/сек. и вентилатор NCF 40/25 X. Същият модел вентилатор притежава и най-малката инсталирана система, която е с дебит от 2100 м³/ч при средна скорост от 16.30 м/сек. Всички вентилатори притежават PTC в двигателите. И трите системи са одобрени за използване при взривоопасни условия по директива ATEX 94/9/EC, отнасяща се до използването на оборудване в потенциално експлозивна среда.

Вентилатор NedermanФилтър Nederman

Поради спецификата на работа в заводите на „Софарма” използването на продукти за локална екстракция е необходимо за нормалното протичане на работния процес като системите са предназначени за улавяне на праховите частици и отвеждането им извън работната среда. Освен във фармацевтичната промишленост продуктите на Nederman намират приложение и в машиностроенето, металообработващата индустрия, авторемонтната дейност, хранително-вкусовата промишленост и други.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.