Начало » Вентилация, Енергоспестяване, Новини, Отопление

Eliturbo – въздушен миксер, различен от традиционните разслоители

22 юли 2013 2 381 прочетена Няма Коментари

Добре познат от физиката е ефектът в големите помещения разпределянето на топлия въздух да е в горната им част, което води до големи енергийни разходи и загуба на топлина. Миксерът за въздух Eliturbo е идеалното решение за този проблем. Той е в състояние да изравни вертикално и хоризонтално температурата и влажността в големи пространства и да намали разходите за отопление с до 30%.

Eliturbo    Температурна амплитуда Eliturbo

 

 

 

Миксерът се различава от традиционните разслоители по това, че не насочва въздушните потоци надолу и в концентрични зони, а разпределя въздуха радиално, като по този начин засяга големи площи и не създава осезаеми въздушни течения. Eliturbo използва специален хелиоцентрофужен ротор, който е патентован от Inpresind, размесващ въздуха, без да създава течение и произвеждан в съответствие с хигиенните изисквания и норми за сигурност и безопасност на работната среда. Размесването на въздуха подобрява условията в средата дори през летния сезон, когато, поради високите температури и високия процент на относителна влажност, се създава неприятен микроклимат в сградите. Въздушният миксер създава постоянен въздушен обмен през прозорците, като по този начин поддържа активна вентилация на средата.

Eliturbo функционалност

Работа Eliturbo

 

 

 

 

Eliturbo се монтира на тавана и се управлява от подходящо табло с регулатор на скоростта, като тази скорост на движение на въздуха е в съответствие с хигиенните норми и е по-малка от 0.1 m/s. Системата Eliturbo предотвратява стратификацията на горещия въздух, с което намалява консумацията на енергия и подобрява комфорта в помещението, в което е инсталирана.

ПРИЛОЖЕНИЯ:

ФАБРИКИ

Eliturbo може да се използва в индустриални и търговски сгради за повишаване ефективността на отоплението и подобряване на условията на работната среда.

СПОРТ И ЗАЛИ ЗА ОТДИХ, БАСЕЙНИ

Инсталирането на Eliturbo намалява големитe топлинни загуби, характерни за този сектор. Влажността и хлорните изпарения също се намаляват на повърхността на басейна. Ниските скорости (<0.1m/s) минимизират теченията и дискомфорта.

КУЛТУРА, ГАЛЕРИИ & МУЗЕИ

Това често са стари и големи сгради с изисквания за постоянна среда около произведенията на изкуството.

ФЕРМЕРСТВО и ОРАНЖЕРИИ, ОБОРИ

Оранжериите са с големи топлинни загуби, което е пречка за правилното разпределение на топлината, необходима за култивацията. Eliturbo може да разреши този проблем, пораждайки значителни ползи. Системата създава равномерна влажност и е изключително полезна в борбата с кондензацията.

Приложения Eliturbo

 

 

 

 

Посочените характеристики правят Eliturbo уникална за пазара на ОВК и правилен избор при желанието за оптимална температура на въздуха при ниски енергийни разходи.

Спецификации Eliturbo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.