Начало » Вентилация, Енергоспестяване, Климатизация, Новини, Отопление

Фирма „ТАНГРА” извърши цялостна инсталация на вентилационни и отоплителни системи в петзвездния спа хотел „MAXI Велинград”

8 август 2013 2 025 прочетена Няма Коментари

Хотел MAXI-Велинград

 

 

 

 

 

 

През 2010 година отвори врати един от най-луксозните хотели във Велинград – петзвездният спа хотел „MAXI Велинград”. Разположен сред природата, той притежава лечебни минерални извори и е единственият хотел в града, който се захранва от два водоизточника като единият се използва за лечение, а другият – за пиене.

Фирма ТАНГРА имаше основна роля в процеса на изграждане на „МАXI Велинград” като за периода 2008 – 2009 година проектира и изгради цялостната вентилационна и отоплителна система на хотела.  Като част от работата на ТАНГРА беше изграждането на котелно стопанство на пелети с обща мощност 800 kW, което включва два котела на италианската фирма „Termomehanika” с мощност 400 kW всеки. Захранването с пелети е автоматично от един основен бункер с обем от 25 тона (30m3).

Изпълнена е и цялостна климатизация на хотелските стаи в “MAXI Велинград” с термопомпени охлаждащи агрегати на италианската фирма “Tonon Forty”. Във всички общи части, в това число басейн, обширен SPA център с площ от 850 м2, конферентна зала, ресторант и механа са изградени енергоспестяващи вентилационни системи с ефективност над 50%. Общият капацитет на въздухообмен в инсталираните от ТАНГРА системи е около 20 000 м3/ч. Изградена е и опростена, но ефективна система за управление на инсталациите с възможност за ръчно и автоматично управление.

По време на цялостната работа по изграждането на хотел „MAXI Велинград”, ТАНГРА работи в тясно сътрудничество с интериорния дизайнер на хотела като целта бе изградените вентилационни и климатични системи да паснат на цялостната визия на хотела и неговите високи изисквания. Принос на екипъ на ТАНГРА бе проектирането на  енергоефективни системи, които вече са възвърнали на инвеститора си по-високото първоначално капиталовложение и сега ежемесечно спестяват от експлоатационни разходи.

Успешно завършеният проект е поредният в дългогодишната работа на ТАНГРА при изпълнение на вентилационни, отоплителни и климатични инсталации. Това показва високото качество на предлаганите фирмени продукти и възможността да удовлетворят всяко изискване от страна на клиента.

хотел MAXI-Велинград

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.