Начало » Вентилация, Енергоспестяване, Климатизация, Отопление

“TАНГРА” с пореден успешен проект – изграждане на ОВК инсталациите на винарска изба Стара Загора.

30 август 2013 2 827 прочетена Няма Коментари

В края на 2012г. фирма „ТАНГРА” завърши изграждането на ОВК инсталациите на винарска изба, разположена e в покрайнините на с. Горно Ботево, община Стара Загора. Избата разполага със собствени масиви за отглеждане на лозя и технологична линия за производство на вино, като по този начин е налице един затворен цикъл на производство, обуславящ високото качество на продукцията.

Тангра проектира винарска изба

 

 

 

 

 

 

Технологичният процес при производството и отлежаването на виното е свързан със следене и поддържане на оптимални температури, както във ферментаторите, така и в технологичните помещения за отлежаване и бутилиране. За поддържане на температурата във ферментаторите е разработена четиритръбна система с възможност за индивидуално контролиране на всеки един от съдовете, а параметрите  на въздуха за технологичните помещения са постигнати с централни въздухоподаващи блокове TANGRA AHU REC с прецизно регулиране.

ТАНГРА въздуховоди

 

 

 

 

 

 

Тъй като процесът на ферментация е свързан с отделяне на вредности, в технологичните помещения са предвидени високоефективни енерговъзстановяващи блокове тип TANGRA EVB ALс оползотворяване на до 57% от отпадната топлина. Вентилационните инсталации поддържат параметри на въздуха, необходими за осигуряване на нормална работна среда за персонала.

Тангра енерговъзстановяващи камери  Тангра проект за винарска изба Стара Загора

 

 

 

 

 

Студо/топлоносителят се доставя от енергиен център с два водоохлаждащи агрегата –  един за технологична „ледена” вода и един за климатичните инсталации. Поради наличието на голямо количество подпочвени води в района, проектантският екип избра агрегати тип „вода – вода” , работещи  при коефициент на трансформация COP>4, независимо от външните условия.

В административната част на винарската изба „ТАНГРА” монтира и високоефективна VRF система Hitachi за отопление и охлаждане с цел поддържането на оптимална температура на работната среда.

При разработката и изграждането на ОВК инсталациите са взети предвид всички изисквания за конкретната технология, като целта е била да се получи обект с лесна за експлоатация система и максимално ниски енергийни разходи, което е и едно от основните предимства на предлаганите от фирма „ТАНГРА” съоръжения.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.