Начало » Вентилация, Климатизация, Новини, Отопление

Вентилационните и климатични системи в к.к. „Райска градина” в Св. Влас

23 септември 2013 2 087 прочетена Няма Коментари

„Райска градина” е уникално ваканционно селище разположено в курорта Свети Влас, в непосредствена близост до Слънчев бряг. Този забележителен комплекс се състои от пет звезден хотел с прилежащите към него басейни, СПА център, фитнес, заведения за хранене, конферентни зали, стаи за игри и почивка, както и няколко къщи с луксозни апартаменти и тематични заведения за хранене. Комплексът е разгърнат върху южния склон на черноморския ни бряг и разкрива невероятна гледка през залива към старинния град Несебър.

к.к Райска градина

Фирма „ТАНГРА-АВ” имаше основна роля в реинженеринга и изграждането на вентилационните и климатични инсталации в комплекса. Системите за поддържане на необходимия температурен комфорт са разделени на два типа. Водна инсталация за хотелската част и прилежащите помещения, и инсталации на директно изпарение за апартаментите и заведенията.

Хотелска част к.к. Райска градина

Охлаждането на хотелската част се осъществява с два броя термопомпени водоохлаждащи агрегати на италианската фирма „TONON FORTY” с обща охладителна мощност 400 kW. Те са окомплектовани със система за оползотворяване на отпадната топлина през лятото и пренасочването й към бойлери за топла вода за битови нужди. Отоплението на хотела е от котелна централа на дизелово гориво с мощност 500 kW. За отоплителните нуждите е изградено и нафтово стопанство с обем 10 000 литра.

Басейн к.к. Райска градина

Всички индивидуални апартаменти в комплекса са снабдени със самостоятелни високоефективни климатици с висок СОР, а във всички заведения в къщите са монтирани VRF системи  HITACHI.

Къща к.к. Райска градина

В целия комплекс, съобразно нормите бяха изградени вентилационни системи. Където е допустимо екипът на ТАНГРА е вградил енергоспестяващи вентилационни блокове с пластинчат рекуперативен топлообменник с ефективност до 55% – TANGRA EVB AL.

Общият капацитет на въздухообмен за комплекса e 100 000 м³/ч. За всички отделни системи бяха изградени КиП и А инсталации с необходимите електрически изпълнителни механизми и предпазни елементи, предпазващи техниката от повреда и улесняващи експлоатацията.

Нощен изглед к.к. Райска градина

Хотел к.к. Райска градина

Басейна над римския к.к. Райска градина Спа център к.к Райска градина

Комплексът разполага с над 200 закрити паркоместа, разположени на 4 нива в гараж в хотелската част. По технологично задание се допуска паркирането на МПС с газови уредби, което наложи изграждането, освен на традиционната смукателна, така и на аварийна вентилационна инсталация със система за управление.

к.к. Райска градина синия асансьор

 

Успешно завършената работа по петзвездния комплекс ”Райска градина” доказва още веднъж професионализма на фирма „ТАНГРА-АВ” и високото качество на предлаганите от нея продукти.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.