Начало » Новини

Програма „Инициатива за Възобновяема Енергия” бе стартирана във Великобритания

11 април 2014 1 347 прочетена Няма Коментари

heating-ventilation-and-plumbing-magazine-logoДълго чаканата програма за бита „Инициатива за Възобновяема Енергия” (RHI) бе официално стартирана на 9 април 2014г. от Департамента за Енергия и Климат (DECC) във Великобритания.

Схемата цели да повиши използването на възобновяеми източници на отопление, предлагайки на собствениците на жилища, финансова помощ за инсталирането на системи с по-ниски въглеродни емисии в техните домове. Технологичните системи, които в момента се покриват от програмата са отопление на биомаса (пелети, чипс, торф, др.), водни и земни термопомпи, въздушни термопомпи и соларни системи.

Министърът на енергетиката Грег Баркър каза в интервю за HVP: „Не само ще помогнем на хората да имат по-топли домове и по-ниски сметки за отопление, но ще могат да намалят въглеродните емисии на домовете си и за всичко това ще получат обратно парите си, инсталирайки нови по-високоефективни съоръжения. Също така се отваря и пазара за цялата верига по снабдяване с тези системи – инженери, инсталатори и фирми, което ще увеличи трудовата заетост и приходите в този сектор, което е и част от дългосрочния икономически план на Великобритания”. GregBarker-DECC

Технологични тарифи

Всеки собственик на жилище, ще има възможност да избере само една отоплителна система от финансираните – пелетен котел, соларни системи, термопомпи.

Гарантираните от държавата чрез тази инициатива плащания ще се извършват на тримесечие за следващите 7 години. Схемата е валидна за Англия, Уелс и Шотландия (Северна Ирландия има собствена схема). Инициативата е създадена да намали финансовата разлика между сегашните конвенционални системи и системите използващи възобновяема енергия.

От асоциацията за използване на възобновяема енергия (REA) вече са подготвени за програмата и казаха, че с нейното въвеждане може да се реализира голям успех за сектора през 2014г. Майк Ланди, председател на асоциацията каза още: „Битовата инициатива за възобновяема енергия и заложена като приоритет на правителството в зелената им програма за 2014г. Това значи, че възобновяемите енергийни източници за отопление на дома, няма да бъдат само природосъобразни, но също и финансово атрактивни.

Източник: Hvpmag.co.uk. 2014. Domestic RHI launched – HVP: Heating, Ventilating & Plumbing. Достъпна на този линк.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.