Начало » Вентилация, Енергоспестяване

ТАНГРА представи видео на енергоспестяващите вентилационни системи с ротационен рекуператор TANGRA AHU ROT.

18 юни 2015 2 226 прочетена Няма Коментари

камери TANGRA AHU ROTВ наши дни, хората прекарват между 70 и 90% от живота си в затворени пространства. Всеки от нас иска да получава възможно най-качествената среда за живот (храна, вода и въздух, който дишаме). Съвременните сгради са все по-добре термично изолирани и дограмите (врати и прозорци) са все по-плътни. Естествено възниква асоциацията за термос, в който кафето е горещо и след 12 часа. Единственият недостатък е, че в този термос живеем ние.

Екипът на фирма “ТАНГРА” се занимава повече от 25 години с разработването и внедряването на системи за вентилация и климатизация. Възстановяването на топлина от изхвърляния въздух и намаляване на разходите за затопляне и охлаждане на пресния въздух е ниша в която фирмата работи усилено от 1994г. насам. Посредством правилно подбрани енергоспестяващи съоръжения е възможно да се редуцира до 86% от енергията необходима за затопляне или охлаждане на пресния въздух. В много европейски страни, тези системи са превърнати в задължителни по законодателен път. Нещо повече, възстановената енергия от вентилация трябва да се третира, като възобновяем енергиен източник и аналог на термопомпени инсталации.

Възстановяването на енергия от вентилация е изключително печелившо капитало вложение. Съществуват различни технически решения за използване топлината на изхвърленият въздух. Един от продуктите, които напоследък се налага на българския и на европейски пазар са климатичните камери с ротационни регенеративни топлообменници. Фирма „ТАНГРА” произвежда този тип климатични камери от 2004г., а от 2013г. камерите TANGRA AHU ROT са сертифицирани от TUV Rheinland. Стандартната гама климатични камери и енергоспестяващи вентилационни системи TANGRA AHU ROT покриват дебит от 1 500 м3/ч. до 20 000 м3/ч. Ефективността на рекуперирана / възстановена енергия е между 78% и 85%.

Повече информация за принципа на работа можете да видите във видеото или „тук

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.