Начало » Вентилация, Климатизация

Енергоефективни системи за поддържане на микроклимат

7 декември 2015 2 180 прочетена Няма Коментари

microclimateПрез втората половина на 2015г. фирма ТАНГРА завърши инсталациите на административно-производствената сграда за асемблиране на електронни модули на фирма „Абритес“ ООД в гр. София.

Проектирани и изградени бяха системи за отопление, вентилация и климатизация на производствени, офисни и спомагателни помещения. Основна задача при разработването беше постигане на нормативните изисквания за микроклимат при оптимално съотношение между капитални вложения и енергийни разходи.

 

Следващата графика, най-общо, показва „философията” на оптимизация:
 microclimate-chart 1. Инсталация с ниско капитално вложение и по-големи енергийни разходи.

2. Инсталация с по-високо капитално вложение и ниски енергийни разходи.

Защрихованата площ показва спестените средства от правилното инвестиционно решение.

Поставената от инвеститора цел бе реализирана по няколко направления:

– Отопление и охлаждане на обекта се извършва от система с променливо използване на мощността VRF на Hitachi. Системата Хитачи VRF е с висок коефициент на трансформация, т.е. съотношение между получена енергия и изразходвана (СОР – в зимен режим/ЕЕR – в летен режим).

microclimate-hitachi-sys-1microclimate-hitachi-sys-2microclimate-hitachi-sys-2microclimate-hitachi-sys-2

 

 

 

 

Вентилацията е осигурена от високоефективни рекуперативни системи, възстановяващи до 85% от енергията на изхвърления въздух. Системите са производство на фирма „ТАНГРА” и са част от серията TANGRA EVB HiE.

microclimate-evb

Използването на топлината от технологичните процеси в системите за въздушно отопление и проветрение значително понижава енергопотреблението в зимен режим.

Свободното охлаждане (free cooling), използвано в преходните периоди, замества част от хладилната мощност на системата. По този начин се намаляват и разходите за охлаждане.

Системата за управление на вентилационните инсталации ТАНГРА Smart подава информация за състоянието на машините, замърсяването на филтрите и работата на допълнителната окомплектовка. Най-важната и иновативна функция е визуализирането на моментното количество спестена енергия от рекуперация.

microclimate-tangra-smart

В заключение е важно да се отбележи, че изградените от ТАНГРА системи покриват изискванията за енергийна ефективност на „Регламент (ЕС) № 1253/2014” на Европейската комисия. Те ще продължат да удовлетворяват и завишените параметри на регламента след 01.01.2018г.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.