Начало » Вентилация, Енергоспестяване, Новини, Полезно при изграждане на инсталации

Хибридни вентилационни системи – интелигентни климатични камери за училища, детски градини и учебни заведения

23 ноември 2018 97 прочетена Няма Коментари

В продължение на много години механичните и естествени вентилационни системи са се развивали отделно. В същото време изискванията за енергоспестяване в механичната вентилация бързо нарастват поради недостига на енергийни ресурси. Това принуждава инженерите и производителите на ОВК оборудване да проверят какво е пропуснато в процеса на търсене намаляването на разходите. Естествено, това води до следващата стъпка, която е разработването на концепция за вентилация, която използва и комбинира най-добрите характеристики на всяка от системите, за да създаде нов тип вентилационна система – хибридна вентилация.

 

Хибридните вентилационни системи могат да бъдат описани като осигуряващи комфортна вътрешна среда, използващи различни характеристики както на естествената вентилация, така и на механичните системи в различни часове на деня или сезона на годината. Това е вентилационна система, в която механичните и природните сили се комбинират в една интелигентна система.

 

Хибридните вентилационни системи TANGRA с прецизно интелигентно управление осигуряват вентилация и добър микроклимат при най-ниски нива на консумация на енергия. Нашите интелигентни хибридни вентилационни системи осигуряват свеж въздух в много училища в различни части на Европа. Природните и механичните подходи се комбинират в агрегати и уреди за оползотворяване на топлината с интелигентно управление TANGRA, което отчита множество съществени фактори за микроклимата и комфорта на обитателите като:

– Качество на въздуха (IAQ), където се отделя специално внимание на параметрите за въглероден диоксид CO2, VOC и влажност rH.

– Прецизна регулация на температурата

– Контролиране на влажността и премахване на влагата от помещенията

– Строго контролиране на скоростите на изтичане и смесване на двата потока

– Най-високо ниво на оползотворяване на топлината енергията

– Внедряване на високоефективни ЕС вентилатори  с прецизна регулация

– Филтрация на пресния въздух, за да се избегнат микроорганизми, алергени и полени в помещенията.

– Ниски нива на шум

За да гарантираме качеството на всички системи TANGRA, ние сертифицирахме нашите рекуперативни топлообменници TANGRA REC HiE и пълната гама от климатични камери TANGRA AHU с EUROVENT.

 

Сертификатът EUROVENT, заедно с TUV сертифицирането на прадукти от 2013г, въведената система за управление на качеството ISO 9001:2015 и системата за управление на околната среда ISO 14001, както и спазването на най-високите стандарти и регулаторни изисквания, правят TANGRA производител обръщащ внимание на всеки детайл – добри практики, околна среда и разбира се следване интересите на нашите ценени клиенти.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
rss feedХаресват ли Ви публикациите, които четете тук? Абонирайте се за най-новите с RSS фийд или направете безплатен абонамент по е-мейл, за да получавате първи информация за всичко най-ново при нас. 945+ души вече сториха това.

Оставете вашия отговор!

Добавете вашия коментар по-долу, или trackback от вашия сайт. Също можете да се абонирате и чрез RSS.

Бъдете любезни, ясни в изложението си и без спам.

Можете да използвате тези тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Това е вход чрез Gravatar. За да имате глобален аватар, моля регистрирайте се на Gravatar.